Aktiviteter

Innovative Economics

DM i nationaløkonomi er en fantastisk og inspirerende platform, hvor de studerende får indsigt i helt aktuelle økonomiske problemstillinger, formidlet af eksperter der brænder for samfundsøkonomi.

Frederik I. Pedersen, Chefanalytiker

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

DM i nationaløkonomi

DM i nationaløkonomi

Innovative Economics præsenterer DM i nationaløkonomi. En konkurrence for gymnasieelever med interesse for samfundsfag og økonomi.

Det stilles en bred udfordring til eleverne, der tager udgangspunkt i en aktuel problemstilling for dansk økonomi. Udfordringen skal løses på på innovativ vis med inddragelse af relevante teorier og med tal og beregninger fra virkeligheden.

Elevernes løsninger illustreres på en "poster" og præsenteres overfor en dommer. Elevernes forslag til løsning bedømmes på hvor nytænkende løsningen er og i hvilket omfang der er inddraget relevant teori, relevante tal og beregninger.

DM i nationaløkonomi 2017 blev igen afholdt på CBS i København.

Der var over 1.000 elever fra hele landet, der havde konkurreret om en plads i finalen på CBS, hvor Professor i Økonomi Svend E. Hougaard Jensen underholdte eleverne med oplæg om dansk økonomi.

Det var elever fra Det Blå Gymnasium i Sønderborg, der vandt 1. præmien på 10.000 kr sponsoreret af Sydbank.

Prisen for bedste teoriinddragelse blev præmieret med 8.000 kr fra Forlaget Systime. Prisen gik igen i år til elever fra Niels Brock.

 

DM i nationaløkonomi bygger på frivillig arbejdskraft fra arrangører, dommere og oplægsholdere.

Fra år 2017 vil Lyngby Porcelæn takke dommerne for deres frivillige deltagelse og alle dommere får en gave med hjem. Læs mere om samarbejdet med Lyngby Porcelæn her.

Efteruddannelse for undervisere i problembaseret læring

Innovative Economics tilbyder efteruddannelse for undervisere. Både de undervisere der ikke tidligere har deltaget i DM i nationaløkonomi og dem med erfaring i konkurrencen.

Kurset omhandler bl.a. problembaseret læring der er målrettet deltagelse i DM i nationaløkonomi, men teknikkerne for undervisning problembaseret kan let overføres på andre fag eller andre projekter.

Innovative Economics afholder kurser flere steder i landet.

 

Se under tilmeldinger hvornår der næste gang afholdes et kursus tæt på dig.

 

Innovative Economics IVS

Kong Georgs Vej 12, 2000 Frederiksberg

Copyright @ All Rights Reserved