Aktiviteter

Innovative Economics

DM i nationaløkonomi er en fantastisk og inspirerende platform, hvor de studerende får indsigt i helt aktuelle økonomiske problemstillinger, formidlet af eksperter der brænder for samfundsøkonomi.

Frederik I. Pedersen, Chefanalytiker

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

DM i nationaløkonomi

DM i nationaløkonomi

Innovative Economics præsenterer DM i nationaløkonomi. En konkurrence for gymnasieelever med interesse for samfundsfag og økonomi.

Det stilles en bred udfordring til eleverne, der tager udgangspunkt i en aktuel problemstilling for dansk økonomi. Udfordringen skal løses på på innovativ vis med inddragelse af relevante teorier og med tal og beregninger fra virkeligheden.

Elevernes løsninger illustreres på en "poster" og præsenteres overfor en dommer. Elevernes forslag til løsning bedømmes på hvor nytænkende løsningen er og i hvilket omfang der er inddraget relevant teori, relevante tal og beregninger.

DM i nationaløkonomi 2018 blev igen afholdt på CBS i København.

Der var over 1.000 elever fra hele landet, der havde konkurreret om en plads i finalen på CBS, hvor direktør i Nationalbanken Per Callesen underholdte eleverne med oplæg om dansk økonomi.

Det var elever fra Aarhus Business College, der vandt 1. præmien på 10.000 kr sponsoreret af Arbejdernes Landsbank.

Prisen for bedste teoriinddragelse blev præmieret med 8.000 kr fra Forlaget Systime. Prisen gik igen i år til stx-elever fra Århus Statsgymnasium.


DM i nationaløkonomi bygger på frivillig arbejdskraft fra arrangører, dommere og oplægsholdere.

I 2019 vil Frederiksdal Vin gerne takke dommerne for deres frivillige deltagelse og alle dommere har fået en gave med hjem. Læs mere om samarbejdet med Frederiksdal Vin her.

Efteruddannelse for undervisere i problembaseret læring

Innovative Economics tilbyder efteruddannelse for undervisere. Både de undervisere der ikke tidligere har deltaget i DM i nationaløkonomi og dem med erfaring i konkurrencen.

Kurset omhandler bl.a. problembaseret læring der er målrettet deltagelse i DM i nationaløkonomi, men teknikkerne for undervisning problembaseret kan let overføres på andre fag eller andre projekter.

Innovative Economics afholder kurser flere steder i landet.


Se under tilmeldinger hvornår der næste gang afholdes et kursus tæt på dig.


Innovative Economics IVS

Kong Georgs Vej 12, 2000 Frederiksberg

Copyright @ All Rights Reserved